IN "Featured"
25 iulie 2018
Les Festivaliers
# Articles # Entertainment # Fashion # Music
Cred că termenul ăsta a redevenit popular acum câțiva ani, când piața festivalieră din România a explodat. Dacă pe o stradă din centrul orașului este blocată circulația și sunt instalate tot soiul de food trucks, e clar că vorbim despre un Street Food Festival. Atunci când menționăm festivaluri, cei mai mulți dintre noi ne referim la Electric, Untold, Neversea sau Summer Well, însă adevărul este că sunt zeci, sute, chiar mii de festivaluri de toate tipurile posibile undeva pe glob chiar acum.
În ultimii ani ne-am câștigat un statut de răsfățați, am avut ocazia să ne bucurăm de festivaluri cu adevărat deosebite, care și-au câștigat un renume internațional și au adus orașe din România pe harta turistică a lumii, în special dacă vorbim despre turismul muzical. Există astfel de evenimente pentru toate gusturile muzicale și cumva simt că am ajuns la un moment de optimă diversitate care alimentează în același timp și o stare de serenitate între amatorii fiecărui gen de muzică.
Mai cred că participarea la un festival, oricare ar fi el, înseamnă ceva diferit pentru fiecare festivalier. Și e ok. Unii vin pentru muzică, alții vin pentru atmosferă, pentru întâlnirile cu gașca extinsă de prieteni. Se vine și pentru catwalk și este clar că ăsta a devenit un adevărat trend, vizibil atât în blogging sub forma de recomandări vestimentare cât și în vitrinele magazinelor, sub diferite forme și abordări. Interesant ar fi să ne uităm puțin și la felul în care un simplu concert este diferit de un festival, cu alte cuvinte, sa ne uităm la acceleratorul de succes din spatele unui eveniment cu agendă.
În primul rând, pentru audiență, festivalurile sunt o ocazie excelentă pentru experimente sociale și clar ne ajută să ne lărgim orizonturile, plecând de la ideea interacțiunii noastre cu artiști consacrați și hit-uri de aur dar și cu debutanți care pot propune și impune (până la urmă) noi stiluri. Pentru artiști, festivalurile sunt oportunități prin care ei pot interacționa cu ceva care depășește aria individuală de producție, oferindu-le în același timp șansa de a face diferența. Anul acesta, la Coachella, Beyonce a facut un show de zile mari, despre care s-a discutat și încă se mai discută intens în mediul online. Publicații ca The New Yorker și New York Times au scris despre mesajul cultural pe care artista l-a transmis în cadrul evenimentului, punctând la final faptul că este prima femeie de culoare headliner la acest festival. A încheiat printr-un zâmbet, adăugând: ”Ain‘t that a bitch?”. Dacă ăsta nu-i influencing, atunci nu știu ce-i. În fine, dincolo de perspectiva audienței și a artiștilor de la un festival, mai sunt și toate business-urile locale sau nu, care ne asigură hrana și hidratarea pe perioada distracției. O rampă de lansare pentru antreprenori de tot felul, de la cei din industria alimentară, până la cei din pharma, fashion, media. You name it, the festival has it.
Now what? Păi, pentru că mai avem cel puțin două festivaluri de impact la orizont, ne-am gândit să venim cu un compendiu pentru dilemele voastre vestimentare (și nu numai). Găsiți mai jos Ghidul Festivalierului 2018
- Keep it real. Nu vei păcăli pe nimeni cu piesele vestimentare ”made to be vintage”. Ieși din bula confortabilă a shopping-ului online și dă o fugă până la un second hand. Găsește acolo ceva cu adevărat vintage și construiește-ți o ținută de festival. I dare you!
- Stay true to yourself. Fă-ți ținuta plecând de la stilul tău, de la ceea ce îți place și ți se potrivește. Less imitation more improvisation!
- Too much is too much. This is not Halloween (si oricum, noi nici nu sărbătorim deci iar n-ai nici o scuză)
- Think smart! Gândește-te la ținute în care să te simți confortabil, care să îți ofere libertate de mișcare și să te încurajeze să dansezi!
- Layers. Layers. Layers. Nu-ți mai zic de ce, dar în caz că se lasă cu frig
- Salopetă, măcar într-o zi. Fără nici un motiv, îmi plac mie foarte mult.
- Fără excese. Indiferent că-s vestimentare, alcoolice sau alimentare. Less is more!
- The gift that keeps on giving. Fă și tu un compliment unui necunoscut la festival. Că-ți place cum si-a asortat șosetele cu pălăria, sosul barbeque de la burger cu tricoul alb, orice. Doar zi ceva drăguț cuiva.
- Smile. Nimic nu merge mai bine cu outfit-urile de festival decât zâmbetul tău sincer și relaxat. Problems can wait!
- HAVE FUN!
Ewa Macherowska, 26 iulie 2018 at 6:31
Great inspo! 🙂