January Challenge: 5 Cadouri Pentru 5 Săptămâni de Ianuarie

January Challenge:  5 Cadouri Pentru 5 Săptămâni de Ianuarie

Se apropie cea mai frumoasă perioadă a anului, 2 săptămâni pline de familion, cadouri, mâncăruri bune, petreceri și, desigur, revelionul. Dar imediat apoi vine ianuarie, cea mai lungă perioadă a anului, în care nu prea știi ce să faci cu viața ta, în afară de muncă, poate reînnoirea abonamentului la sală și cultivarea speranței ca vei găsi suficientă energie să treci și peste iarna asta.

We feel you, așa că ne-am gândit să-ți venim în ajutor cu o propunere: ce-ar fi ca luna ianuarie să fie numai despre tine? 5 săptămâni, 5 cadouri de la tine pentru tine, mai exact pentru o piele frumoasă, un păr mătăsos, unghii sănătoase și mult, muuult wellness.

Așadar, iată 5 idei de beauty inspirate, numai bune pentru o lună neinspirată.

Săptămâna #1: Începe o cură de suplimente pentru piele, păr unghii

Toamna și iarna sunt perioadele ideale pentru suplimente, pentru că atunci organismul devine mai solicitat de efortul de adaptare la temperaturile scăzute. Prin urmare, arderile metabolice sunt mai intense și consumul de vitamine și minerale, mai mare. Dacă simți că părul tău este cam lipsit de strălucire, pielea ternă sau uscată și unghiile moi, este o idee bună să faci o cură de suplimente pentru câteva luni.

 

Omega-3 – Acizii grași polinesaturați au o puternică acțiune antiinflamatoare, și ne pot feri de boli cardiovasculare, afecțiuni ale creierului sau ale articulațiilor, dar sunt foarte buni și pentru sănătatea pielii.  Pe măsură ce înainăm în vârstă, membrana celulelor cutanate, din care este compusă pielea noastră, se subțiază și se rigidizează. Acizii grași Omega-3, printre altele, întăresc această membrană celulară, ceea ce asigură sănătatea și frumusețea pielii pe termen lung.

Colagenul – Colagenul face parte din structura intrinsecă a țesutului nostru conjunctiv și are un rol foarte important în elasticitatea și fermitatea pielii. Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât mai puțin colagen producem în mod natural, prin urmare este important să îi dăm corpului un mic ajutor, din când în când. Dacă mergi la sală, un supliment pe bază de colagen îți va prinde și mai bine, pentru că este o substanță esențială pentru mobilitatea ligamentelor și a articulațiilor.

Complexul de B-uri –complexul de vitamine B3 (niacina), B7 (biotina), B9 (acidul folic) și B12 ajută la regenerarea țesuturilor și îmbunătățește circulația sangvină la nivelul scalpului, ceea ce sporește rezistența părului și capacitatea de regenerare. Biotina este vedeta suplimentelor pentru sănătatea părului pentru că are acțiune dovedită (căderea părului este direct asociată, printre altele, cu deficitul de biotină), dar dacă ești preocupată de căderea părului, este bine să te orientezi spre un complex de vitamine formulat pentru sănătatea părului și nu pe unul bazat strict pe biotină, pentru a mări șansele regenerării părului. La sănătatea capilară contribuie și vitamina C, zincul, seleniul, deci nu te limita.

Zincul și seleniul – Zincul este foarte bun pentru piele, păr și unghii, pentru că susține procesele de reproducere și diviziune celulară, protejează împotriva stresului oxidativ și are rol antiinflamator. Dacă suferi de acnee sau de mici erupții, din când în când, un supliment cu zinc îți va face bine. Seleniul are, la rândul lui, proprietăți antioxidante și contribuie la reglarea și buna funcționare a glandei tiroide.

Alegerile editorului:
Doppelherz system Kollagen BEAUTY

 Solgar Omega-3 Triple Strength 

     MyVitamins Vitamina B Plus

     Walmark Selezin ACE

 

Săptămâna #2: Programează-te pentru o procedură cosmetică

Din nou, toamna și iarna sunt cele mai bune sezoane pentru procedurile cosmetice, pentru că multe dintre acestea implică sensibilizarea pielii. Toamna și iarna suntem mai feriți de soare, iar vremea urâtă nu ne invită la pierdut timpul pe afară, deci e numai bine de efectuat o procedură și de intors rapid la Netflix & chill.

Mezoterapia – poate fi o mezoterapie clasică, care presupune injectarea de ”licori” (acid hialuronic, vitamine, aminoacizi) sau cocktailuri de substanțe cu diverse scopuri – anti-aging, skin brightening, fermitate etc., sau o mezoterapie virtuală, care implică metode non-invazive de introducere în piele a acestor substanțe. Fiecare clinică estetică folosește anumite proceduri și tehnologii – gen ionizare, ultrasunete, unde electrice – care intră sub umbrela de mezoterapie virtuală. Indiferent de ce alegi, cel mai important este să apelezi la un centru cu personal acreditat pentru orice procedură de la minim invazivă în sus.

Microneedling-ul (Dermapen) – implică un dispozitiv cu microace, cu ajutorul căruia se produc microleziuni controlate. Orice leziune a pielii declanșează producția de colagen, așadar prin microneedling se stimulează producția de colagen la nivelul întregii fețe, cu scop anti-aging (estomparea liniilor fine) și/sau pentru corectarea cicatricilor post acneice. Microneedling-ul nu se face pe viu, de regulă se folosește o cremă anestezică pentru amorțirea feței, dar perioada de recuperare este adevărata problemă. În principiu, durează cam 3-4 zile până când fața ta arata ok pentru ieșit din casă, deci iarna este sezonul PERFECT pentru o serie de proceduri de microneedling.

Peeling-ul chimic – imaginează-ți un AHA/BHA la puterea 14 – cam asta e procedura cosmetică de peeling chimic. Tratamentul presupune exfolierea straturilor superioare ale pielii cu un amestec de acizi, cei mai des utilizați fiind acizii lactic, glicolic și salicilic (dar fiecare clinică are combo-ul ei). Peeling-ul chimic te poate ajuta în îmbunătățirea aspectului pielii (skin brightening) și îndepărtarea petelor hiperpigmentare. Mai multe sesiuni pot aduce îmbunătățiri în aspectul cicatricilor post acneice, desi cel mai bun lucru pentru acestea rămâne microneedling-ul.

Săptămâna #3: Începe un tratament cu retinoizi

Fie că vorbim despre retinol, tretinoină sau orice alt tip de retinoid, majoritatea sunt fotosensibili, deci este indicat să folosești protecție solară când ai un asemenea activ în rutină. Mai mult, experiența unui retinoid poate fi problematică, pentru că implică descuamare, roșeață, iritație – în funcție de gradul de sensibilitate al tenului, tipul de retinoid, concentrația, interacțiunea cu alte produse.

 

 

 În concluzie, retinoizii îți pot complica viața, dar sunt cei mai buni în lupta anti-aging, așa că, dacă tot te apuci, mai degraba te apuci din iarnă, când avem parte de mai puțin soare (asta nu înseamnă să renunți la SPF-ul zilnic) și ieșitul din casă e mai mult o necesitate.

Înainte de a cumpara ceva, gândește-te la nevoile pielii tale. Există retinoizi cosmetici, recomandați pentru pielea fără probleme, cu scop anti-aging, și retinoizi farmaceutici, tip tratament, pentru diverse leziuni ale pielii, inclusive acnee. Diferența stă în formulare și concentrație, iar potențialul de iritație este mai crescut la a doua categorie de retinoizi. Retinoizii farmaceutici se eliberează pe bază de rețetă și pot conține și alte ingrediente, cum ar fi antibiotice sau acizi (vezi Mask Plus Gel, care conține tretinoină, acid glicolic și clindamicină), de care pielea ta poate nu are nevoie. Dacă suferi de acne, cel mai indicat este să consulți un medic dermatolog în privința tratamentului cu retinoizi farmaceutici.

Alegerile editorului:
Paula’s Choice Resist Intensive Wrinkle Repair Retinol Serum

                The Ordinary Retinol 1% in Squalane

                      Drunk Elephant A-Passioni Retinol Cream

                    The Inkey List Retinol Face Serum

 

Săptămâna #4: Încearcă un multimasking

Iarna, măștile de față sunt super binevenite, pentru că avem destul timp să ne preocupăm de lucruri pe care vara le ignorăm în favoarea timpului petrecut afară. Multimasking-ul e un fel de ”next level”, în care aplici 2 sau chiar mai multe măști diferite, pe zone diferite, cu scopuri dedicate acelor porțiuni ale feței.

 

 

Cum alegem? Ne gândim, mai întâi, la necesitățile pielii – zona ochilor este, de obicei, mai uscată, zona T, la multe persoane, este uleioasă, obrajii, la rândul lor, pot fi mai uscați sau sensibili. Așadar, poți alege o mască decongestionantă sau anti-poluare pentru obraji și frunte, plus o mască purifiantă pentru zona T. Sau o mască hidratantă pentru zonele fără probleme ale feței, o mască super hidratantă pentru conturul ochilor și alte zone uscate, plus o mască detoxifiantă/purifiantă pentru zonele predispuse la erupții și/sau puncte negre.

Fiecare tip de ten are specificul lui, așa că noi îți propunem un exemplu simplu de multimasking cu măști Kiehl’s, pentru cel mai des întâlnit tip de ten, și anume tenul mixt :

Calendula & Aloe Soothing Hydration Masque (obraji, în jurul ochilor, partea superioară a frunții) plus Rare Earth Pore Cleansing Masque (zona T).

Săptămâna #5: Culcă-te înainte de ora 12 am

Poate părea ușor, dar pentru mulți nu este. Poate nici pentru tine, desi îți spui mereu că nu e ok să stai cu nasul în ecran până la 2 am, ca a doua zi să te trezești obosită și lipsită de chef. Nu este ușor pentru că, adesea, ne supraîncărcăm cu responsabilități, stress, anxietate, care ne fură din orele de somn esențiale pentru un corp sănătos și o piele frumoasă.

Conform Societății Române de de Pneumologie, o tremie din populația României prezintă tulburări de somn. Privarea de somn înseamnă mai mult decât oboseală cronică, putere de concentrare și performanță intelectuală scăzută. Lipsa orelor necesare de somn, în timp, duce la alterarea calității vieții și este asociată cu diverse afecțiuni. Pe scurt: o cale de a ieși din the winter blues, de a fi mai bine dispusă și, clar, mai sănătoasă, este să dormi cum trebuie. Iar pentru acest lucru, e bine să te culci înainte de miezul nopții. Fă-ți din somnul înainte de 12 am o prioritate pentru o săptămână și vezi cum te simți. Apoi, recompensează-te cu un mood patch de la Sephora. 😊

 

 

 

 

 

0

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW