IN "Featured"
20 iunie 2018
iCEE.fest – My Aftermath
Salutare, fetelor! Mă bucur că am prins câteva momente libere, pentru că voiam să vă povestesc aici, pe blog, despre iCEE.fest – Interactive Central and Eastern Europe Festival – una dintre cele mai mari & importante inițiative de tech și digital din zona centrală și estică a Europei. La secțiunea about de pe site-ul oficial, descrierea este prezentată într-o manieră care vorbește pe scurt despre filosofia întregului eveniment, vedeți mai jos:
”Cutting out the PR bullshit (everybody claims that their project is the biggest and the greatest) we honestly can say that we are one of the largest and the most significant digital and tech related initiatives in the CEE and SE Europe region since 2012.
We are doing our best on providing high quality, engaging content through the carefully curated conferences and master classes as well as the experiential areas (indoor and outdoor) featuring the latest items in tech and media.
We work hard but we party harder: stand up comedy shows, live music and famous DJ’s are also part of our DNA.”
Din păcate, a fost primul meu an la iCEE.fest. Și spun din păcate pentru că evenimentul ăsta a reușit să mă țină țintuită pe scările sălilor de cinema de la Digiplex ascultând experți în timp ce discută, dezbat sau contrazic cele mai discutate teorii din lumea digitală. Adică, despre ce vorbim – i-am ascultat pe Andrew Weld-Moore (Head of Digital Business @Facebook), Brandon Keenen (Senior Digital Commercial Director @CNN), Dan Oroș (RO Marketing Manager @Google) și Jean-Christophe Demarta (VP Global Advertising @The New York Times) într-o dezbatere despre inovațiile în tehnologie (#howcool). În fine, nu mă mai lungesc mult cu introducerea, vă las mai jos cu o serie de idei pe care le-am extras eu din cele două zile de conferințe.
Cine? Brian Wong
Ce? Fondator Kiip, o aplicație mobilă care le permite brandurilor să acceseze o platformă de gamification, oferind gamerilor recompense in-app
De ce?
Pentru perseverență, energia debordantă, entuziasmul molipsitor. Brian Wong a proiectat pe ecranul sălii de cinema un mail pe care l-a trimis către CEO-ul American Express, Ken Chenault, în care își exprima admirația față de filosofia companiei și căuta în același timp sfaturi pentru propriul său business. Rezultatul? American Express a investit în compania lui Wong. A avut un discurs cu adevărat inspirațional, în care a insistat pe abordarea pozitivă a provocărilor, pe energia benefică din jurul unei astfel de abordări (adică exact energia de care avem nevoie în online, doar suntem în 2018). Folosiți-vă de avantajul tinereții, de avantajul prospețimii gândurilor. Stay young in your heart and in your mind.
photo credit: iCEE.fest
Cine? Grant Sabatier
Ce? Fondator Millenial Money (https://millennialmoney.com)
De ce? Pentru acuratețe, pentru cât de ușor a făcut atât de mulți oameni să rezoneze cu povestea lui și pentru cât de suportabilă a fost perspectiva eșecului, cel puțin a unui eșec temporar care a alimentat o ambiție exemplară. Ambiția și spiritul autodidact l-au facut pe Sabatier milionar la 30 ani. Mi-a plăcut mult tipul ăsta. A vorbit foarte serios și asumat despre cum s-a trezit la 20+ ani locuind cu părinții, cu mai puțin de 2 dolari în cont, fără perspectivă, fără vreo aparentă soluție. Și cum a transformat dezamăgirea asta într-un mare avantaj pentru el, învățând singur, complet gratuit, lucuri noi care l-au scos din zona de confort și i-au adus succesul financiar incontestabil. Și asta nu e tot, după ce a atins un punct de stabilitate financiară (by being a millionaire though), s-a retras, în sensul că a renunțat la compania care i-a adus bani, pentru a se concentra pe o resursa mult mai importantă, epuizabilă – timpul. A pus pe gânduri o audiență întreagă trăgând un semnal de alarmă pentru goana după bani. A pus o întrebare care în opinia mea este retorică. ”Dacă ar veni la tine un bătrân de 90 ani și ti-ar oferi 100 milioane $ pentru a obține la schimb vârsta ta, ai face schimb? Ai da timpul pe bani?” Prezentarea lui Sabatier s-a concentrat în jurul unor lecturi obligatorii pentru persoanele care își doresc independență financiară și echilibru emoțional, dacă vă interesează lista concretă de lectură îmi puteți lăsa un semn în comentarii și vi le trimit. La mine sunt deja în wishlist. Nu în ultimul rând, Sabatier a pus accent pe amprenta personală pe care fiecare dintre noi și-o pune în drumul său către succes. Cu alte cuvinte, mai puțină imitație și mai multă originalitate la schimb.
photo credit: iCEE.fest
Cine & Ce? Mădălina Pangrate, Industry Manager @Youtube
De ce? Pentru că focusul pe video este evident, nu doar în sfera de blogging, ci în general. Sunt trei elemente de bază care te pot ajuta în direcția asta, să zicem că pornești un canal pe Youtube și nu știi pe ce să mizezi. Autenticitate, libertate, creativitate. Aruncă o privire și în lista de follow și vezi dacă găsești unul sau toate aceste elemente la oamenii pe care îi urmărești. Apoi dă un follow sincer și aici. Vei găsi toate cele trei ingrediente. Am rămas cu o idee expusă pe ecran în timpul prezentării, un statement făcut de un membru al comunității Youtube: ”What’s really unique about our generation is that we can connect with people that have the same really strange interests…and we don’t feel so alone. That’s something we couldn’t do before.” #truestory
Cine & Ce? Yann Lafargue, Technology & Corporate Communications @Netflix
De ce? Pentru că viața fără Netflix nu ar mai fi la fel! La modul serios, ”lovitura” dată de inițiative precum cele conduse de Netflix & HBO industriei de la Hollywood are ecouri puternice în dinamica milenială, în modul în care alegem să consumăm produse cinematografice. Și că tot veni vorba de lovituri, nici piața de advertising nu este favorita conceptului propus de Netflix,de subscription video on demand. Din confortul locuinței tale ai la îndemână zeci de genuri, fără reclame, fără să auzi pe cineva plescăind popcorn lângă tine #MisophoniaAllTheWayEveryday
Pe lângă asta, anul acesta vom avea Narcos – season 4. Dacă nu v-ați uitat până acum la Narcos (have you been living under a rock?!?) ar fi cazul să începeți, să ajungeți la zi. Se vehiculează că sezonul cu numărul patru îl va avea în prim plan pe El Chapo (the biggest drug lord of all time), asta după ce filmările au fost puse o vreme sub semnul întrebării atunci când Carlos Muñoz Portal care activa ca scouter căutând locații pentru filmare în Mexic a fost găsit împușcat în mașină. Narcos este un must watch.
Cam atât despre iCEE.fest, vă mai spun doar că biletele pentru ediția din 2019 deja s-au pus în vânzare, dacă vreți să ajungeți vă sfătuiesc să vă luați biletele din timp (sau să vă convingeți compania să vă asigure bilete). O să vă întoarceți cu o mulțime de idei fresh gata de pus în aplicare #win-win.
doris, 28 iunie 2018 at 4:48
ami place rau articolul asta , mia dat o inhalare de aer fresh si smart… pacat ca nu este si in italia 🙁