Ordine-n culori…

IMG_1366

Am redecorat alaltăieri seară împreună cu Raul scaunul adus de la cabană. L-am vopsit, cu o soluţie formată din Elumen Pk@all şi apă. Ştiu, pare ciudat dar a funcţionat şi a ieşit într-o nuanţă frumoasă de grena. Acum urmează să nuanţăm şi lemnul zilele astea, în auriu, pentru un look vintage sau alb (cu auriu, fără auriu nu se poate :)) )

Mi-am mai mutat lucrurile prin cameră, în aşteptarea biroului pe care sper să îl înhaţ în acest weekend, la Mureş. Dulapul e practic singurul care a rămas la locul lui, în rest am făcut schimbări. Schimbări benefice, aveam să observ imediat după ce am terminat de lucru, pentru că noua aranjare în cameră mi se pare mult mai comodă. Camera este acum, din punctul meu de vedere mai primitoare.

Câteva fotografii

This slideshow requires JavaScript.

SERTARE, SEPARATOARE, CABLURI

Una din marile mele probleme: sertarele şi cablurile. Cărţi, pixuri, foi scrise, liste, cabluri, aparate foto, încărcătoare, acumulatore, acte, o bucată de tastatură şi multe alte drăcovenii făceau sertarul neîncăpător. Soluţia pe care am găsit-o a fost să cumpăr nişte separatoare pe care le-am găsit la Auchan cu 5 lei bucata dacă bine-mi amintesc…erau pe negru, alb şi mov. Acum par să fie out-of-stock pentru că am văzut doar vreo 3 mov când am fost cu Carmen să îşi cumpere şi ea. În final, separatoarele sunt o idee foarte bună. Fiecare cutie e destinată anumitor lucruşoare şi aşa îmi e şi mai uşor să fac odine. Le folosesc pentru cabluri, cosmetice sau orice îmi mai trece prin cap. De ce sunt excelente pentru cosmetice? Pentru că nu îţi mai murdăreşti sertarele şi pentru că le poţi lua usor să le duci pe toate în baie sau în faţa oglinzii.

CE ANUME FACE CAMERA MAI COMFY?

-Pernele! Multe perne, care preferabil respectă şi o serie de nuanţe dar delirează în texturi, forme şi volume. Eu am prins pernele pufoase şi le prind în continuare în London shop-urile din Mureş. Alte opţiuni de unde vă puteţi lua perne decorative: Ikea (online pentru noi restul muritorilor de rând care nu suntem din Bucureşti), Baumax (genialele perne vidate colorate care se umflă când le scoţi din ambalaj), JYSK sau SPAR – acolo am găsit întotdeauna rafturi întregi cu perne colorate, imprimate, cu puf, cu paiete sau mesaje şi inimioare. Pretty! Pernele pufoase sunt undeva la 50 ron în magazin, eu le+am luat cu 8. Tot aici intră şi cuverturile de pat lungi într-o textură fină. Nu am găsit încă ceva pe gustul meu…şi destul de mare în acelaşi timp, să acopere patul, frumos. Dacă aveţi un pont… vă rog!:))

-Perdelele lungi, în culori calde! Nu îmi place portocaliul, nici perdelele pe care le am acum, dar măcar sunt simple şi ţes o lumină caldă, plăcută, în razele soarelui. Le voi schimba cât de curând cu unele lungi, roz. Culorile intense ajută camera şi lumina din cameră să prindă personalitate. De perdele groase nu am nevoie, pot dormi foarte bine şi când dă soarele pe pat, fără ele.

-Lumânările! Dau întotdeauna o nuanţă plăcută seara şi dacă sunt şi parfumate cu atât mai bine!

UN PARFUM CU PERSONALITATE

Sau ceva de acest gen… Am încercat tot felul de parfumuri de cameră, betigaşe parfumate, betigase de bambus în esenţă…cele care m-au mulţumit au fost lumânările parfumate cu aromă de ciocolată şi caramel pe care le+am luat cu 5ron (!) şi care încă ţin şi redau un miros tare plăcut după ce ard vreo 10 minute. Şi încă ţin. Vreau să încerc şi alte arome, am văzut o groază în Iulius la Bamboo dar nu sunt sigură de intensitatea mirosului. Difuzoarele de aromă cu beţe de bambus reprezintă o poveste ratată. Mama spune că funcţionează. Lidia de la Nail Art spune că funcţionează. Deşi aproape tot timpu au dreptate, de data asta am rămas dezamăgită. Dezamăgite, pentru că la fel a păţit şi Carmen. Am luat două tipuri de difuzoare – eu mi-am luat de la Bamboo, cu scorţisoară (36ron) iar Carmen de la Glade (18). Nici unele nici altele nu au avut nici un efect, deşi am urmat şi sfaturi adiacente care spuneau să întorci beţigaşele când au esenţa urcată până la jumătate…Poate nu erau alegerea potrivită. Acum folosim Glade Micro Spary şi alte odrizante de cameră automate care pufăie la un interval fix şi menţion un parfum proaspăt. Probabil cea mai accesibilă şi mai de efect variantă este suportul ceramic pentru picături volatile, cu lumânare. Mama m-a învăţat să pun în loc de picături de ulei parfumat, balsam de rufe cu apă 1:1 . În mai puţin de cinci minute toată camera este invadată de un parfum plăcut, care durează. Singurul dezavantaj este acela că trebuie să ai mereu grijă să nu se evapore toată aroma. Şi să ai lumânări pastile pe stoc :))

Camera mea este mereu în continuă schimbare, aşa că nu se pune problema să rămână aşa pentru prea multă vreme. Îmi place sentimentul pe care ţi+l dă lumina şi culorile, dar trecem în curând la versiunea de iarnă❤

Întrebare către voi: Ce parfum de cameră folosiţi; care dintre variante vă mulţumeşte cel mai mult?